+420 519 433 110 reditelka@skolavranovice.cz

Školní družina i virtuálně…?

Školní družina i virtuálně…?

Ačkoliv bylo teprve 22. září 2021, ve školní družině naší školy byl již štědrý den. Děti totiž obdržely dar, který vykouzlil nejen krásné široké úsměvy, ale vyvolal doslova bouři nadšení. Pan Kostner z vranovického Domu pro seniory přinesl totiž dvě velké krabice, které ukrývaly výdobytek moderních technologií, herní konzoly PlayStation 4 a příslušenství, doslova poslední výkřik techniky – brýle pro virtuální realitu. A právě toto moderní herní zařízení pan Kostner, jménem všech pracovníků, ale i klientů Domu pro seniory, věnoval našim dětem do trvalého a bezvýhradného užívání.

001

001

002

002

003

003

V nastalém víru radosti a očekávání jsme štědrého dárce pochopitelně nemohli jen tak propustit, a tak se pan Kostner velice ochotně ihned po předání daru zapojil i do rozbalování, sestavování, propojování a instalování všeho, co je nezbytné pro okamžité a úplné zprovoznění nového herního světa naší školní družiny. Postupně se zapojili všichni, dospělí si vzali na starost organizační a technickou stránku věci, děti potom pomáhaly rozbalovat, skvěle podpořily i dobře míněnou radou a především výborně fandily, aby vše šlo opravdu co nejrychleji.

004

004

005

005

006

006

Ačkoliv každý se u svých úkolů tak trošku zapotil, dílo se nakonec samozřejmě podařilo. Mladí nadšení fotbalisté tak mohli poprvé ochutnat na vlastní kůži atmosféru fotbalové Ligy mistrů a stát přitom přímo na virtuálním trávníku v roli některého ze svých hráčských idolů. A po další fázi nezbytné technické přípravy pak mladí nadšení dobrodruzi mohli poprvé sestoupit i do virtuální reality v podobě mořského dna. Zážitek střídal ještě lepší zážitek a nadšené hlaholení znělo skoro jako skutečný mořský příboj.

007

007

008

008

009

009

010

010

Pevně věříme, že tento cenný dar bude našim dětem poskytovat nejen zábavu a oddech po náročném školním dni, ale že postupně objevíme i pro nás nové cesty pedagogického využití herních technologií. Všem pracovníkům a všem babičkám a dědečkům z Domu pro seniory za tuto příležitost velice děkujeme a opravdu moc si jí vážíme!

Jménem pracovníků a dětí školní družiny ZŠ Vranovice
Jiří Sliacky, ředitel školy