+420 519 433 110 reditelka@skolavranovice.cz

Ovládli jsme 30. ročník fotbalového turnaje ve Velkých Němčicích

Ovládli jsme 30. ročník fotbalového turnaje ve Velkých Němčicích

Jubilejní 30. ročník fotbalové turnaje O pohár ZŠ Velké Němčice se uskutečnil letos ve středu 29.9.2021. Po třetím a druhém místě z let 2018 a 2019, se nám po roční odmlce způsobené pandemií podařilo tradiční turnaj opět vyhrát.

Turnaj odehrály pouze tři celky ve formátu každý s každým. Tradiční účastník z Dolních Věstonic se z turnaje odhlásil pro nedostatek žáků. Hrací doba byla 2x20minut a hrálo se na celé fotbalové hřiště s 11 hráči na každé straně. Utkání řídil jeden hlavní a dva pomezní rozhodčí.

Vyber 5

Na úvod našeho vystoupení na turnaji jsme obdrželi ZŠ Nikolčice. Ta svůj úvodní zápas s domácím celkem z Němčic sice prohrála jasně 0:3, ale výsledek neodpovídal předvedené hře a věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého. Soupeř byl velmi kvalitní a plný fotbalistů z Nikolčic a Křepic. Hned od začátku jsme však soupeři ukázali, kdo dnes bude na hřišti pánem. Ve všech herních dovednostech jsme byli lepší. Skvělá kombinace, výborný pohyb a dostupování hráčů. Ve 4. minutě zápasu se nám nabídla obrovská příležitost otevřít skóre, kapitán Tomáš Skoupý byl zfaulován v pokutovém území a sudí nařídil pokutový kop! Tomáš si postavil míč na puntík určený pro penalty, ale svůj projektil napálil jen do levé tyče soupeřovi brány. Ne nadarmo se říká, že faulovaný hráč nemá jít kopat následnou penaltu. To nás však ještě víc nabudilo a po krásné souhře na trase Kuchyňková – Kužel, se druhý jmenovaný prosadil a ujali jsme se zaslouženého vedení 1:0. Soupeř si v prvním poločase moc šancí nevytvářel, ale přece jen jednu zužitkoval. Po hrubce našeho brankáře srovnal v 16. minutě zápasu na 1:1. Naštěstí se ještě do poločasu prosadil krásnou ranou z kraje šestnáctky náš kapitán Tomáš Skoupý po přihrávce Maxe Gruny. První poločas jsme tedy vyhráli 2:1, ale brankový rozdíl mohl být mnohem větší, dva úniky, kdy se ocitl náš útočník tváří v tvář brankáři, soupeř vychytal. Do druhého poločasu jsme udělali pár změn v útočných řadách, ale navýšit skóre se nám nedařilo a protivník trestal a 5 minut před koncem utkání vyrovnal na 2:2. Soupeř se zvedl a čekal nás těžký závěr zápasu. Podařilo se nám však využít jednu z posledních akcí a po pěkné přihrávce od Toma Skoupého se prosadil s ledovým klidem po druhé v zápase Šimon Kužel a upravil skóre na konečných 3:2. Musíme však vyzvednout zákrok našeho brankáře Filipa Oblezara z poslední minuty utkání, který lapil jasnou tutovku soupeře a odčinil tak svou hrubou chybu z prvního poločasu.

Vyber 3

Vstup do turnaje nám tedy vyšel, v týmu panovala skvělá nálada a už jsme se těšili na druhé utkání. V tom nám byl sokem domácí výběr z Velkých Němčic, který byl favoritem pro zisk trofeje. Výsledek prvních zápasů nám napověděl, že vítězství v turnaji nám zajistí pouze výhra, remíza by hrála do karet Velkým Němčicím. Úvod utkání patřil místním. To, co zdobilo naši hru v prvním utkání, tedy kombinace po zemi se vytratilo a domácí celek si vytvářel spoustu šancí. Výborné obranné zákroky Františka Svory, Katky Bučkové a Patrika Fiedlera však drželi nadějný poločasový stav 0:0. Do druhého poločasu jsem udělal zásadní změnu pro následný vývoj utkání. Zkušeného Toma Skoupého, který už pravidelně nastupuje za „B“ mužstvo TJ Přibice jsem poslal ze záložní řady do útoku se slovy: „Vezmi to na sebe a dej gól“. Hned po rozehrání, jako by mě náš kapitán opravdu vyslyšel, získal míč a v sólo úniku z poloviny hřiště zakončil nechytatelně k pravé tyči – 1:0! Soupeř dokázal záhy bohužel šťastně vyrovnat „dloubákem“ z pravého rohu hřiště. Nás to ale nepoložilo, a naopak ve druhém poločase jsme se herně velmi zlepšili. Po jednom útoku přes pravé křídlo unikl Šimon Kužel, který si následně položil brankáře a do prázdné brány zvýšil na 2:1. Minutu na to našla krásnou přihrávkou Kája Kuchyňková Tomáše Skoupého a ten se v dalším sólo úniku opět nemýlil. Skóre už bylo nadějné 3:1 pro naši školu. Ke konci zápasu se soupeři ještě podařilo snížit, ale na víc už se nezmohl a po další výhře rozdílem 3:2 jsme mohli začít slavit první místo v turnaji!
Naši dnes srdnatě bojovali a věřím, že po roční odmlce od sportu jsme se všichni pozitivně naladili do dalších sportovních soutěží, které nás čekají. Všem děkuji za výbornou reprezentaci školy nejen na hřišti, ale i při celkovém chování a věřím, že v pondělí 4.10.2021 na stejném místě zabojujeme ve školském fotbalovém turnaji o postup do krajského finále v Břeclavi, které se bude hrát na jaře 2022.

Vyber 1

Zápasy Vranovic:
VRANOVICE 3:2 Nikolčice
Branky: 2x Kužel, Skoupý
VRANOVICE 3:2 Velké Němčice
Branky: 2x Skoupý, Kužel

Základní sestava Vranovic: Filip Oblezar – David Hájek, Lukáš Zouhar, František Svora, Patrik Fiedler – Šimon Kužel, Tomáš Skoupý, Karolína Kuchyňková, Samuel Nyiri – Max Gruna a Michal Fröhlich. Náhradníci: Kamil Huňař, Matěj Kaláb, Kateřina Novotná a Kateřina Bučková.

Vyber 4

Vyber 2

Lukáš Galbavý