+420 519 433 110 reditelka@skolavranovice.cz

Hustopečské skákání 2022

Hustopečské skákání 2022

Ve čtvrtek 3. 2. 2022 jsme vyjeli se čtyřčlennou skupinkou zabojovat o medaile ve skoku vysokém do Hustopečí u Brna. Z původní nominace z důvodu nařízené karantény vypadla dvojice Tereza Miklošová a Patrik Mikloš. Minulý týden si v kvalifikačním kole zařídila jistý postup 2. místem Kateřina Novotná.

Kvalifikovat se závodnici mohli dvěma způsoby, buď se umístit ve své kategorii do třetího místa, nebo skočit kvalitní výkon, a to se podařilo Michalu Šichovi, Karolíně Kuchyňkové (oba 4. místo ve své kategorii) a Viktorii Norkové (ze 6. místa).

Oproti minulému týdnu mohli závodnici tentokrát získat až dvě medaile. Každá kategorie totiž měla dvě soutěže v jedné. Celostátní kolo + okresní finále. Skákalo se dle oficiálních pravidel atletiky a všichni závodnici mohli skákat v tretrách na tartanu.

Skakani 03

Zahájení mítinku proběhlo dle časového harmonogramu soutěží mladších žákyň od 9:00. Při absenci Terezy Miklošové jsme však v této kategorii nikoho neměli. Od 10:00 se pokračovalo soutěží mladšího žactva, kde jsme také závodníka v barvách naší školy neviděli. Padl zde však rekord Hustopečského skákání mladších žáků. Po dlouhých 22 letech se o něj zařídil výkonem 177 cm Lukáš Drobilič z Břeclavi.

Žáci Vranovic se dočkali prvního zastoupení až v soutěži starších žákyň, a to hned trojicí Kateřina Novotná, Karolína Kuchyňková a Viktorie Norková. Úvodní výšky skočily všechny i ostatních 10 závodnic bez větších problémů, startovní pole začalo řídnout až na 140 cm. Karolína Kuchyňková a Viktorie Norková potřebovaly na tuto výšku shodně dva pokusy, Kateřina Novotná zdolala na poprvé.

Skakani 05

Na 145 cm pokračovalo 9 závodnic. Tato výška byla osudnou pro dvojici Viktorie Norková a Kateřina Novotná, ani jeden ze tří pokusů se neujal. Viki však byla velmi spokojená, svůj osobák si vylepšila o 10 cm! Kája Kuchyňková zdolala po úpravě rozběhu na třetí pokus a pokračovala v soutěži dál. Zapojila se tak do bojů o nejvyšší příčky společně s atlety z JAC Brno, Moravské Slávie Brno a Hustopečí. 148 cm se podařilo opět až na třetí pokus, ale nutno říct, že i první dva nezdařené pokusy byly velmi nadějné.

Skakani 04

Pro Káju to byl nový osobní rekord, který si vylepšila o 6 cm! 151 cm se už nepodařilo překonat ani na jeden ze tří pokusů, a tak obsadila Karolína Kuchyňková celkové 5. místo v soutěži a druhé v okresním finále!

Kateřina Novotná obsadila celkově 6. místo v hlavním závodě, v okrese pak 3. místo a Viktorie Norková celkově na osmé pozici a v okrese na čtvrté. Tenhle závod nám tedy vyšel na výbornou a už jsme se těšili co předvede náš další závodník Michal Šich z 9.A.

Skakani 06

Závěr čtvrtečního programu patřil závodu starších žáků, do kterého nastoupilo 16 závodníků, včetně našeho Michala a jeden dorostenec mimo soutěž. Úvodní skoky začínaly na výšce 125 cm. Pro většinu startovního pole se stala osudnou výška 155 cm. Zde skončil i náš Michal Šich, do té doby bezchybný. A díky tomu si odnesl třetí místo v okresním finále výkonem 150 cm. Michal se přitom aktivně nevěnuje žádnému sportu a tretry obul dokonce poprvé v životě!

Skakani 01

Dnes to byla jedním slovem pecka, všem závodníkům děkuji za parádní atmosféru a výkony!

Lukáš Galbavý

Celkové výsledky:

Starší žákyně:
1. Jitka Nečasová JAC Brno 157 cm
2. Nikola Seďová TJ Agrotec Hustopeče 154 cm
3. Barbora Brožová AC Moravská Slavia Brno 151 cm
4. Karolína Kuchyňková ZŠ Vranovice 148 cm
6. Kateřina Novotná ZŠ Vranovice 140 cm
8. Viktorie Norková ZŠ Vranovice 140 cm

Okresní finále:

1. Nikola Seďová TJ Agrotec Hustopeče 154 cm
2. Karolína Kuchyňková ZŠ Vranovice 148 cm
3. Kateřina Novotná ZŠ Vranovice + Amélie Pekaříková TJ Lokomotiva Břeclav (obě shodný zápis a 140 cm)

Starší žáci:

1. Lukáš Kouřil AK Rosice 181 cm
2. Jan Tobias Janků TJ Neratovice 181 cm
3. Jakub Sýkora TJ Lokomotiva Břeclav 165 cm
7. Michal Šich ZŠ Vranovice 150 cm

Okresní finále:

1. Jakub Sýkora TJ Lokomotiva Břeclav 165 cm
2. Adam Volhejn ZŠ Břeclav Slovácká 155 cm
3. Michal Šich ZŠ Vranovice 150 cm

Skakani 08

Skakani 08