+420 519 433 110 reditelka@skolavranovice.cz

Žijeme olympiádou

Žijeme olympiádou

Jaké téma v tuto dobu nakousnout? Olympijské hry byly jasnou volbou. A tak jsme si v přípravné třídě vyrobili olympijský oheň, ukázali jsme si na globusu, kde je Peking a taky jsme si prohlíželi různé vlajky. S velkým napětím jsme sledovali Ester Ledeckou, která obhájila své zlato. Nezapomněli jsme si připomenout základní hodnoty olympijských her – respekt, přátelství a výjimečnost.

Když jsme pak dostali možnost vyrazit na olympijský festival do Brna, měli jsme všichni obrovskou radost. Kdo by netoužil vyzkoušet si curling, skoky na lyžích nebo biatlon? A tak jsme 9.2. nasedli na vlak a vydali se vstříc dobrodružství. Po příjezdu už na nás čekal tým pořadatelů, který nám předal hrací karty, mapku areálu a mohlo se začít sportovat. Nejprve jsme vyrazili na stanoviště, kde si děti vyzkoušely jízdu na čtyřbobu a na saních.

boby 1

 

 

Jako druhé stanoviště jsme si vybrali biatlon. Některé děti si vyzkoušely úplně poprvé jízdu na běžkách s opravdu velkou trpělivostí. Střelba nebyla vůbec jednoduchá, ale někteří trefili hned 5 terčů! I takové talenty v přípravné třídě máme 😊!

strelba

Ti, co  si chtěli vyzkoušet skoky na lyžích  nasadili  lyžáky a šlo se na věc. I přes prvotní obavy všichni nakonec skočili. A měli z toho opravdu radost, překonali totiž sami sebe.

Před obědem už byla znát menší únava, tak jsme chvilku odpočinuli trochou kreativity a každý si vyrobil vlastní olympijský odznak. Pak už nás hlad dohnal k nejbližším stánkům s občerstvením, kde si všichni vybrali na co měli chuť – vyhrály samozřejmě hranolky a párek v rohlíku.

Po obědové pauze nás čekala poslední disciplína a to curling. V televizi to vypadá docela „jednoduše“, ale jak jsme se sami přesvědčili, jedná se o velmi náročný sport.

curling

Ještě bychom určitě zůstali a zkoušeli další sporty, ale čas je neúprosný. A tak jsme vyrazili spokojení a unavení na cestu domů, abychom svým nejbližším vyprávěli o tom, jaký krásný den jsme prožili!

olympijsky festival

Tereza Kordulová, třídní učitelka přípravné třídy