+420 519 433 110 reditelka@skolavranovice.cz

Naše základka má špičkové atlety

Naše základka má špičkové atlety

A to bez nadsázky. 4. května na 53. ročníku Poháru rozhlasu v Brně na Moravské Slávii o tom všechny přesvědčili vybraní žáci a žákyně 6. a 7. ročníků.

Velké překvapení se zrodilo hned v první disciplíně v běhu žákyň na 60 m – Bára Halfarová si půjčila tretry. Se slovy „v tom se nějak divně chodí“ nastoupila, vystartovala a doběhla si pro vynikající 3. místo v čase 8,96 (získala 576 bodů). Porazila 46 závodnic.

Následoval hod kriketovým míčkem žáků. Po počátečních komplikacích, kdy Radim Holešinský omylem vypadl ze soupisky a museli jsme ho dodatečně dopisovat, se zrodil druhý velký úspěch. Radim svým hodem 54,53 m (zisk 346 bodů) překonal 40 závodníků a bral také nečekané 3. místo.

A to už se ke svému druhému představení chystala Bára. Po dobré zkušenosti z běhu nazula opět tretry a prvním pokusem ve skoku dalekém „doletěla“ do vzdálenosti 4 m a 21 cm. Získala tam pro svůj tým 357 bodů a neuvěřitelné 2. místo. Vítězný výkon byl 4,43 m.

Ke svým závodům se zatím poctivě rozcvičoval Patrik Mikloš. Čekání na start běhu na 1 000 m bylo sice dlouhé, ale Paťa se tím nedal vůbec rozhodit. Soustředění na startu přerušil výstřel z pistole. Po chvíli se běh proměnil pouze v Patrikův souboj s časomírou. Soupeřům nedal šanci a v rozběhu zvítězil časem 3:12,28 (získal 549 bodů). Mezi 41 závodníky ho mohl ohrozit pouze jeden, se kterým si poměřil síly již několikrát. Škoda, že neběželi ve stejném rozběhu, mohl to být krásný závod. Nicméně Tomáš Pohanka byl tentokrát o 7 sekund rychlejší a odsunul Patrika na celkové skvělé 2. místo. Zřejmě aby si Patrik závody náležitě užil, nastoupil vzápětí ke skoku dalekému a po tak náročném běhu si výkonem 4,39 m doskočil pro 11. příčku.

A to nejlepší nakonec. Naše škola nepamatuje, že bychom měli úspěšnější atletku, než je Karolína Kuchyňková. Soupeřky ji dobře znají a vědí, že porazit ji v jakékoli disciplíně, by pro ně byl velký úspěch. Nestalo se. Kája si svým, troufám si říct profesionálním, výkonem získala hned tři prvenství. Zvítězila nejdříve ve skoku vysokém výkonem 142 cm (zisk 534 bodů). Porazila 42 soupeřek. Pak si ještě doběhla pro suverénní vítězství v běhu na 600 m v čase 1:47,73 (zisk 704 bodů). Nechala za sebou 47 závodnic. Celkově tak získala 1238 bodů a stala se nejúspěšnějším atletem závodu, kterého se zúčastnilo 281 závodníků.

Musím pochopitelně moc pochválit a poděkovat za účast i všem ostatním, kteří ve vybraných disciplínách předvedli své maximum a pomohli svému týmu k zisku bodů. Pro některé to byla první zkušenost s velkým závodem. Věřím, že si to náležitě užili. V celkovém hodnocení družstev jsme se v kategorii mladších žáků umístili na výborném 9. místě z 15 týmů a v kategorii mladších žákyň na ještě lepším 7. místě ze 16 týmů.

Reprezentovali nás:

Dívky: Karolína Kuchyňková, Barbora Halfarová, Tereza Miklošová, Nela Burešová, Valerie Kunzová, Kateřina Ottichová, Simona Zugarová, Lucie Galiová

Chlapci: Patrik Mikloš, Radim Holešinský, Daniel Sieklík, Michal Fröhlich, Petr Solil, Lukáš Galia, Vít Klimeš, František Svora, Štěpán Fiala

Výsledky zde: https://online.atletika.cz/vysledky/64044/

 

Renata Karpíšková

 

Pohar rozhlasu 1

 

Pohar rozhlasu 2

 

Pohar rozhlasu 3

 

Pohar rozhlasu 4

 

Pohar rozhlasu 5

 

Pohar rozhlasu 6

 

Pohar rozhlasu 7

 

Pohar rozhlasu 8

 

Pohar rozhlasu 9

 

Pohar rozhlasu 10

 

Pohar rozhlasu 11

 

Pohar rozhlasu 12

 

Pohar rozhlasu 13

 

Pohar rozhlasu 14

 

Pohar rozhlasu 15 1