+420 519 433 110 reditelka@skolavranovice.cz

Celostátní finále vědomostní soutěže Eurorebus

Celostátní finále vědomostní soutěže Eurorebus

Dne 13. června 2022 proběhlo na Vysoké škole ekonomické Praha celostátní finále 27. ročníku vědomostní soutěže Eurorebus, jejímiž partnery jsou MŠMT, ČŠI, Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy, Katedra geoinformatiky Univerzity Palackého v Olomouci a National Geographic.

Do celostátního finále postoupily trojice reprezentantů nejúspěšnějších tříd z internetové fáze soutěže, která probíhala od září 2021 do března 2022, a ve které museli žáci hledat řešení na úkoly zveřejňované postupně v 23 online kolech.

Soutěž je rozdělena do tří kategorií: ZŠ01, tj. 6. a 7. ročník ZŠ a příslušné ročníky víceletých gymnázií, ZŠ02, tj. 8. a 9. ročník a příslušné ročníky víceletých gymnázií, a SŠ.  

Na celostátním finále byly vyhlášeny výsledky 27. ročníku Soutěže základních škol Eurorebus, ve kterém se naše škola umístila na vynikajícím 7. místě, a dále byly zveřejněny výsledky 27. ročníku Soutěže škol o putovní Pohár Eurorebus, ve kterém se naše škola umístila na krásném 17. místě z 55 škol České republiky.

Z naší školy se internetové fáze soutěže úspěšně zapojili žáci ze 7.A, 8.B a 9.A a všechny tři týmy postoupily do celostátního finále, ve kterém v kategorii ZŠ02 tým žáků 9.A ve složení F. Oblezar, A. Koplík a L. Vachala obsadil skvělé 13. místo a tým žákyň 8.B ve složení  T. Klívarová, P. Elisová a L. Michálková se umístil na 42. místě. V kategorii ZŠ01 tým žákyň 7.A ve složení A. Střelcová, N. Konečková a K. Mátlová obsadil velmi pěkné 17. místo. Všem účastníkům děkujeme za výbornou reprezentaci školy a samozřejmě gratulujeme k dosaženým úspěchům!

 

Mgr. Andrea Manová