+420 519 433 110 reditelka@skolavranovice.cz

2. ročník Školského poháru v kopané 2022/2023 – semifinále

2. ročník Školského poháru v kopané 2022/2023 – semifinále

2. ročník Školského poháru v kopané 2022/2023 – semifinále

V pondělí 3. 10. se na hřišti TJ Sokol Velké Němčice odehrál první ze čtyř turnajů základních skupin Školského poháru. Zúčastněné týmy hrály o postup do jarní části soutěže. Hrálo se 2×20 min na celé fotbalové hřiště dle oficiálních pravidel fotbalu za přítomnosti delegovaných rozhodčí z OFS Břeclav. Vítězové prvních utkání postoupili přímo do finále a poražení si zahráli o 3. místo.

28

První utkání dne vyhrál domácí výběr z Velkých Němčic jasně 3:0 nad Gymnáziem z Hustopečí. Náš školní výběr se utkal ve druhém utkání tohoto turnaje a změřil síly se ZŠ Komenského Hustopeče. Hned na úvod nás tedy čekal velice nepříjemný soupeř, který měl ve svých řadách plno fotbalistů, kteří oblékají dres FC Hustopeče v 1.A třídě mladších a starších žáků. V úvodu utkání se nám nedařilo kombinovat a soupeř diktoval tempo hry. Paradoxně největší šanci měl náš Max Gruna, který z kraje velkého vápna mířil těsně vedle levé tyče soupeřovi branky. Utkání se postupně herně vyrovnalo a poločas skončil výsledkem 0:0. Do druhé půle jsme šli s odhodláním, zvýšili jsme presink a vytvořili si několik dobrých šancí. Bohužel za jejich nevyužití nás soupeř ihned potrestal gólem v 30. minutě utkání. Naši žáci sami cítili, že inkasovaný gól byl laciný a hnali se za vyrovnáním. To se nám podařilo pět minut před koncem utkání. Jakub Valášek našel volného Maxe Grunu a tomu se tentokrát obstřel na zádní tyč z kraje velkého vápna podařil – 1:1. Utkání skončilo tímto skórem a o postupujícím do finále musel rozhodnout penaltový rozstřel. Před čtvrtou sérií proměnili všichni hráči soupeře, a to i naši hráči – Fröhlich, Sieklík, Gruna. Ve čtvrté sérii soupeř nedal penaltu, ale ani náš Kamil Huňař pokutový kop neproměnil. V rozhodující sérii soupeř proměnil a bohužel náš Šimon Kužel z bílého bodu nedokázal soupeřova brankáře překvapit střelou doprostřed brány. ZŠ Komenského tak mohli slavit postup do finále, kde zvítězili 1:0 nad domácím výběrem.

25

 

35

 

38

 

V zápase o třetí místo jsme na trávníku jasně dominovali a po gólech Maxe Gruny, Daniela Sieklíka a Karolíny Kuchyňkové získali třetí místo v turnaji výsledkem 3:0. Zejména gól Karolíny Kuchyňkové byl opravdu výstavní, když z 20 metrů vymetla levou šibenici.

33

 

Sestava: Andrej Koška (B) – Kateřina Bučková, Kamil Huňař, Michal Fröhlich, František Svora – Jakub Valášek, Patrik Mikloš, Karolína Kuchyňková, Michal Prokeš – Daniel Sieklík a Max Gruna (C).

Náhradníci: Šimon Kužel (B), Lukáš Novotný, Matěj Kaláb a Filip Dubrovský.

 

Zápasy Vranovic:

ZŠ Vranovice 1:2 po penaltách ZŠ Komenského Hustopeče

Branka: Max Gruna (asistence Jakub Valášek)

ZŠ Vranovice 3:0 Gymnázium T.G. Masaryka Hustopeče

Branky: Max Gruna (asistence Michal Fröhlich), Daniel Sieklík (asistence František Svora) a Karolína Kuchyňková (asistence Patrik Mikloš).

 

Pořadí tohoto turnaje:

  1. ZŠ Hustopeče Komenského
  2. ZŠ Velké Němčice
  3. ZŠ Vranovice
  4. Gymnázium T.G.M. Hustopeče
IMG 20221003 WA0014

 

IMG 20221003 WA0033

 

 

Lukáš Galbavý