+420 519 433 110 reditelka@skolavranovice.cz

Soutěž Finanční gramotnost na 1. stupni

Soutěž Finanční gramotnost na 1. stupni

Soutěž Finanční gramotnost na 1. stupni

V letošním školním roce si žáci 5. ročníku vyzkoušeli svoje schopnosti a dovednosti v oblasti finanční gramotnosti. V základním školním kole si nikdo nevedl špatně, i když někteří si museli pomoci tipováním. Každý soutěžil sám za sebe, a protože soutěž probíhala online, hned se věděl výsledek. Otázky ovšem byly na věkovou úroveň dětí opravdu těžké a určitě by je s jistotou nezodpověděl i mnohý dospělý.

Do okresního kola bylo z těch nejúspěšnějších žáků vybráno tříčlenné družstvo: Nela Hanušová, Johana Rokytová, Viktor Kotlán, které už soutěžilo společně jako tým. Jejich soutěživost byla znát po celou dobu, kdy jim časový limit dovoloval ještě svoje odpovědi promýšlet a prověřovat na internetu. Počítačovou učebnou se nesly dotazy: Co je to ten rekvalifikační kurz? A je to výnos nebo to patří do nákladů? Samotné žáky soutěž velmi bavila a po zralé úvaze o správnosti odpovědí se rozhodli na odeslání řešení ještě před vypršením určeného času.

20230215 084835

 

Naši soutěžící získali 17 bodů z dvaceti, což jim přineslo krásné 2. místo, podnítilo zdravou soutěživost a poskytlo cenné zkušenosti do života.

Romana Nečasová