+420 519 433 110 reditelka@skolavranovice.cz

Školský fotbalový pohár 2023/2024

Školský fotbalový pohár 2023/2024

Školský fotbalový pohár 2023/2024

Ve čtvrtek 19.10.2023 se naše škola zúčastnila fotbalového turnaje, který se odehrál na hřišti ve Velkých Němčicích. Do soutěže se přihlásila družstva z celkem dvaceti škol, která byla rozdělena do pěti turnajů. Z těchto skupin postoupí vítězové do semifinálové turnaje, který se odehraje na jaře 2024. Společně s pěticí vítězů postoupí do další fáze turnaje také další tři týmy z druhých míst. Věkově je turnaj určen pro žáky 6. – 9. tříd. Všechna utkání mají časovou dotaci 2×20 minut.

  1. utkání: ZŠ a MŠ VRANOVICE 3:1 ZŠ Hustopeče Nádražní, branky Vranovic: Patrik Mikloš, Karolína Kuchyňková a Michal Fröhlich
  2. utkání: ZŠ Velké Němčice 2:1 ZŠ Šitbořice

Finále: ZŠ Velké Němčice 5:0 ZŠ a MŠ VRANOVICE

Vstup do turnaje nám vyšel na výbornou. Splnili jsme cíl a důležité utkání o postup do finále zvládli. Ve finále nás však čekal těžký zápas, což se potvrdilo. Domácí se po naší chybě ujali rychlého vedení. Po vyrovnaném průběhu prvního poločasu byla škoda, že se nám nepodařilo vyrovnat. Ve druhé půli převzali otěže zápasu domácí díky dobrému přechodu přes střed hřiště si vytvořili několik dobrých příležitostí, které dokázali proměnit. Kromě inkasovaných gólů jsme přišli vinou zranění hned o trio klíčových hráčů. Zápas tak museli dohrát náhradníci. Nakonec z toho byla krutá porážka 0:5. Vzhledem k vysokému počtu obdržených branek ve finálovém utkání, se nás postup z druhého místa do jarní fáze turnaje netýká.

Tabulka druhých týmů:

  1. ZŠ Podivín 3 body, skóre 7:2 – postup do jarní fáze
  2. ZŠ Lanžhot 3 body, skóre 3:3 – postup do jarní fáze
  3. ZŠ Mikulov Valtická 3 body, skóre 3:3 – postup do jarní fáze
  4. ZŠ Velké Pavlovice 3 body, skóre 3:5
  5. ZŠ a MŠ VRANOVICE 3 body, skóre 3:6

Sestava Vranovic: Petr Solil (B) – Petr Celnar, Michal Fröhlich, Patrik Mikloš, Matěj Kaláb, Filip Dubrovský, Karolína Kuchyňková (C), Patrik Prokeš, Miroslav Dubš, Matyáš Hladil a Roman Svora.

Náhradnící: David Strouhal, Michal Mach a Julie Nohelová.

Všem děkuji za sportovní reprezentaci školy a Evě Svorové za vedení družstva.

Lukáš Galbavý

zs vranky fotbal

DSC 4600