+420 519 433 110 reditelka@skolavranovice.cz

Mladší florbalisté se do kraje nepodívají, v okresním finále obsadili třetí místo

Mladší florbalisté se do kraje nepodívají, v okresním finále obsadili třetí místo

Mladší florbalisté se do kraje nepodívají, v okresním finále obsadili třetí místo

Ve středu 15.11.2023 jsme opět vyrazili směr sportovní hala Pohořelice. Zde proběhlo okresní finále florbalu, kam se nám podařilo postoupit minulý týden. Zraněného Filipa Dubrovského nahradil v sestavě Šimon Šmídek. Jednalo se o jedinou změnu v týmu oproti minulému kolu. Své síly přijelo poměřit celkem šest škol. Turnaj se hrál skupinovou formou. Vítěz skupiny A sehrál semifinále proti druhému ze skupiny B a opačně. Všichni kluci si přáli do skupiny domácí Pohořelice a los jim tohle přání splnil.

Na naše úvodní utkání jsme čekali takřka přes hodinu. Byli jsme nasazeni jako třetí tým skupiny B a ten hrál až čtvrtý zápas v pořadí turnaje proti Střelicím. ZŠ Střelice svůj úvodní zápas ve skupině vyhrála 4:0. V družstvu měla několik kvalitních florbalistů, kteří hrají za tamní oddíl. O úvodní branku utkání se postaral náš Matyáš Hladil. Ještě do poločasu však Střelice stihli otočit skóre na svou stranu a vedli 2:1. V úvodu druhé půle soupeř rychle zvýšil náskok na 3:1 a mohlo být ještě hůř, ale David Zobač v brance předváděl skvělé zákroky a lapil několik tutovek soupeřova týmu. Michal Mach dokázal ještě snížit na 2:3, ale náš sok našel rychlou odpověď a vyhrál tento zápas i celou skupinu „B“ se ziskem 6 bodů.

Ve druhém utkání nám na postup ze skupiny proti Pohořelicím stačila remíza díky lepšímu skóre. Oproti minulému týdnu domácí tým působil jako vyměněný. První poločas dominoval a zaslouženě vyhrál 1:0. Museli jsme improvizovat a z důvodu zranění některých hráčů přeskupit svoje formace. Pět minut před koncem utkání se konečně prosadil náš nejlepší střelec Matyáš Hladil, který nás všechny uklidnil, protože na světelné tabuli konečně svítilo skóre zajišťující postup do vyřazovací fáze. Ihned po rozehrání využil chyby soupeře opět Hladil a zvýšil na konečných 2:1 pro náš tým.

Po úvodním nezdaru ve skupině, tak opět žily šance na postup do krajského kola v Brně, kam mohl postoupit pouze vítěz turnaje. Kluci o tom mluvili celý týden a já věřil, že to dokážeme. První poločas semifinále byl velmi vyrovnaný, ale o gól napřed byl soupeř ze Šlapanic. Během jedné minuty ve druhém dějství stihl dát dva góly Matyáš Hladil a Vranovice vedli 2:1. Tento stav platil do času 15:59. Čtyři minuty nás dělili od finále. Soupeř však nejprve vyrovnal a minutu před koncem, kdy už každý čekal nájezdy, si slabší chvilku vybral náš brankář, který dostal rozhodující gól z velkého úhlu a nikdo nechápal, jak to do naší brány prošlo.

Zápas o bronz klukům příliš radosti neudělal. Někteří byli natolik zklamaní, že ani nechtěli nastoupit. Do zápasu vinou zranění nezasáhli Mach a Šiška. Poločas se skóre 0:1 už byl tradicí tohoto turnaje. Ve druhém poločase však naši střelci spustili kanonádu. Nejprve vyrovnal David Strouhal po asistenci Šimona Šmídka. V čase 15:06 zařídil obrat po krásné individuální akci Lukáš Novotný a další dvě branky přidal po asistencích od Davida Strouhala náš nejproduktivnější hráč Matyáš Hladil.

Sestava Vranovic:

Brankář: David Zobač

  1. formace: Patrik Prokeš (kapitán), Lukáš Novotný, Michal Mach, David Strouhal a Matyáš Hladil
  2. formace: Lukáš Tetur, Miroslav Dubš, Šimon Šmídek, Filip Šiška a Miroslav Válek

Náhradník: Tomáš Hajda

 

Zápasy Vranovic:

Vranovice 2:4 Střelice (branky: Hladil a Mach)

Vranovice 2:1 Pohořelice (branky: 2x Hladil)

Semifinále:

Vranovice 2:3 Šlapanice (branky: 2x Hladil)

Zápas o třetí místo:

Vranovice 4:2 Lomnice (branky: 2x Hladil, Novotný a Strouhal)

 

Třetí místo beru jako úspěch. V těchto turnajích je důležité mít kvalitního brankáře, kterým David Zobač bezpochyby byl a držel naše šance na postup. Vyzdvihnout musím i Matyáše Hladila, který opět nastřílel 7 branek v turnaji. Dohromady s prvním kolem turnaje jich stihl nasázet neuvěřitelných 14. Tento ročník žáků je velmi silný a já věřím, že příští rok si chlapci účast v krajském finále vybojují. Kluci díky a Šlapanicím gratulujeme k postupu do dalšího kola.

 

Lukáš Galbavý

unnamed 1

 

unnamed 2

 

unnamed 3

 

unnamed 4

 

unnamed