+420 519 433 110 reditelka@skolavranovice.cz

Hustopečské skákání 2024

Hustopečské skákání 2024

Hustopečské skákání 2024

V úterý 13.2. jsme se zúčastnili tradiční soutěže ve skoku vysokém. Naše škola přivezla čtvrté nejpočetnější družstvo ve složení: Alice Fröhlichová, Sofie Sieklíková, Denisa Ulmannová, Filip Dubrovský, Ondřej Srnec, Lucie Fiedlerová, Karolína Kuchyňková a Jakub Srnec. Více závodníků v Hustopečích měla pouze ZŠ Břeclav Slovácká, Lokomotiva FOSFA Břeclav a Atletický klub Olomouc.

Žákovské kategorie zahájily mladší žákyně na 105 cm. Celé dvanáctičlenné startovní pole si s prvními výškami poradilo bez větších problémů. Z Vranovic si nejlépe vedla Alice Fröhlichová, která si vyskákala výkonem 130 cm třetí místo. Denisa Ulmannová a Sofie Sieklíková zaznamenaly shodný výkon 125 cm a obsadily 8. a 9. místo v soutěži, a protože jsou obě rovněž závodnice atletického oddílu Lokomotiva FOSFA Břeclav, tak ještě 4. a 5. místo v okresu Břeclav.

Druhou kategorií, která se postavila na závodní rozběžiště, byli mladší žáci. I tady startovní listina čítala dvanáct jmen. Náš Ondřej Srnec měl největší podporu v hledišti a dlouho v celé soutěži vedl. Dařilo se mu totiž skákat výšky na první pokus. Ani jeden pokus ze tří mu nestačil až na výšce 141 cm. Výkonem 138 cm bral výborné třetí místo, vytvořil si nový osobní rekord a získal druhou medaili pro Vranovice. To Filip Dubrovský tolik štěstí neměl, když se kvůli dlouhodobým problémům s kolenem rozhodl ze závodu odstoupit na výšce 120 cm. Byl velmi zklamaný, protože jeho osobní rekord má hodnotu 140 cm.

Nejpočetnější kategorií žákovských závodů byly starší žákyně, kterých se zúčastnilo 27! Jediná reprezentantka Vranovic byla Lucie Fiedlerová. V soutěži bojovala velmi statečně a snažila se o vyrovnání svého osobního rekordu. To se nakonec nepodařilo, ale slušným výkonem 135 cm brala 17. místo v soutěži.

Jakub Srnec začal kategorii starších žáků s hodinovým zpožděním oproti plánu organizátorů. I tady se představilo 27 výškařů. Rozhodčí se kvůli skluzu rozhodli pro základní výšku, která měla hodnotu 135 cm. Jakubovi se dlouho nedařil sladit rozběh a výkonem 142 cm bral až 20. místo v soutěži.

Ještě o hodinu déle než Jakub, čekala na svůj závod Karolína Kuchyňková, která se představila v kategorii dorostenek. Únava byla znát snad na všech závodnicích. I ona začala své pokusy na výšce 135 cm a dařilo se jí velmi dobře. První opravu zaznamenala až na výšce 145 cm, kterou ale dokázala překonat druhým pokusem. 150 cm se podařilo hned na první pokus a jistota medaile byla dosažena. Další postupnou výškou byla na stojanech hodnota 153 cm. Skoky na úrovní jejího osobního maxima byly nadějné, ale ani jeden ze tří už nakonec nevyšel. Karolína tedy zakončila bronzový den Vranovic ziskem třetího místa v soutěži.

Všem žákům děkuji za jejich výborné sportovní výkony a krásnou reprezentaci naší školy!

Lukáš Galbavý

hustopecske skakani 2024 003 Hustopecske skakani 2024 002 hustopecske skakani 2024 004 Hustopecske skakani 2024 001