+420 519 433 110 reditelka@skolavranovice.cz

44. ročník Břeclavské laťky 

44. ročník Břeclavské laťky 

44. ROČNÍK BŘECLAVSKÉ LAŤKY 

V pátek 22.3.2024 vyrazilo pět žáků reprezentovat naši školu ve skoku vysokém do Břeclavi. A výprava to byla velmi úspěšná. Hned tři žáci si odvezli medailové umístění.

V kategorii mladších žákyň se představilo 25 závodnic. Základní výška měla hodnotu 110 cm. Sofie Sieklíková zaznamenala první opravu v závodě na výšce 130 cm, kterou zdolala na druhý pokus. 135 cm dala prvním pokusem, a to jí vyneslo celkové 4. místo v soutěži. Alice Fröhlichová zvládala všechny výšky na první pokus do 140 cm. Až na této výšce potřebovala druhý pokus. Další postupnou výšku 143 cm překonala posledním možným pokusem a zajistila si svůj nový osobní rekord! Na další výšce, která měla hodnotu 146 cm, svedla souboj s domácí Tamarou Mank. Ani jedna závodnice tuto výšku zdolat nedokázala. Alice Fröhlichová nakonec prohrála souboj o první místo jen horším zápisem v soutěži a výkonem 143 cm obsadila výborné 2. místo v soutěži!

V kategorii mladších žáků se představil Ondřej Srnec. Minulý týden se blýskl výkonem 145 cm a určitě tak pomýšlel na nejvyšší příčky. V Břeclavi skákal od prvních výšek velmi dobře. Problém přišel na 140 cm. Ondrovi se nepodařilo sladit rozběh s odrazem a ani jeden z jeho tří pokusů se neujal. Nicméně za výkon 135 cm si nakonec odvezl bronzovou medaili. Ondra prokazuje v poslední době výbornou formu a už čtvrtý závod po sobě získal umístění v TOP 3.

Další reprezentantkou naší školy byla Lucie Fiedlerová. Výkonem 135 cm se umístila na 9. místě v kategorii starších žákyň.

Svým věkem již dorostenka Karolína Kuchyňková byla poslední závodnicí Vranovic. V Břeclavi obhajovala loňské prvenství a byla úspěšná. I letos si odváží 1. místo. Stačil jí k tomu výkon 148 cm.

Celkové výsledky dorost

Celkové výsledky mladší žactvo

Celkové výsledky starší žactvo

Opět parádní úspěch našich sportovců. Všem patří velké poděkovaní za jejich svědomitý přístup ke sportu a předvedené výkony v soutěži.

Lukáš Galbavý

Breclavska latka 002 Breclavska latka 003 Breclavska latka 001