+420 519 433 110 reditelka@skolavranovice.cz

Okrskové kolo mladších žáků ve florbale – Pohořelice 2023

Okrskové kolo mladších žáků ve florbale – Pohořelice 2023

Okrskové kolo mladších žáků ve florbale – Pohořelice 2023

V pondělí 6.11.2023 jsme odehráli v pohořelické sportovní hale florbalový turnaj. Výprava mladších žáků čítala dvanáct jmen. Hrálo se systémem každý s každým 2×10 minut. Do dalšího kola mohl postoupit pouze vítěz turnaje.

Los určil jako zahajovací utkání turnaje souboj Vranovic proti Rajhradu. Oba byli dobře naladěni a na hřišti z toho byla pěkná přestřelka. Poločas jsme vyhráli 3:2 díky dvěma trefám Matyáše Hladila a jedné brance Davida Strouhala. Po změně stran přidal další tři kousky Matyáš Hladil a naše družstvo se radovalo z vítězství 6:3.

Ve druhém zápase nás čekal domácí výběr z Pohořelic. Rivalita mezi oběma celky byla znát již před úvodním hvizdem. Domácí tým navíc hnala dopředu plná hala žáků, kteří místo výuky zavítali podpořit svůj školní tým. Zatímco v prvním utkání nám do branky soupeře spadlo snad vše, co mohlo, tak v tomto zápase to bylo střelecké trápení. Alespoň v prvním poločase, který skončil 0:0. Pohořelice nás dobře bránili a naši střelci se dlouho nemohli prosadit. Zkusili jsme udělat změnu v první formaci a ta přinesla své ovoce. Během dvou minut ve druhém poločase se stihl prosadit 2x Matyáš Hladil. Poté se konečné probudila i naše druhá pětka. Po výborné přihrávce Mirka Válka se dokázal trefit střelou z první pod břevno Filip Šiška. Dvě a půl minuty před koncem vymetl pravou šibenici David Strouhal a bylo definitivně rozhodnuto. Vranovice 4:0 Pohořelice. Výborný zápas sehrál Lukáš Novotný, který se svou defenzivní prací výrazně podílel na čistém kontě našeho týmu.

Před třetím utkání nám hrálo do karet, že domácí tým porazil Modřice 4:0 a tak nám k postupu stačila remíza. Hráči se v prvních dvou utkáních nechali trochu unést a v tom posledním podcenili svého soupeře. V šatně už každý vykřikoval, že dnes to tady celé vyhrajeme, ale na hřišti to byl ještě tuhý boj o vytoužený postup. První desetiminutovka opět 0:0. Kluci byli hodně nervózní. Na střídačce byl viditelný strach z výsledku zápasu. David Strouhal v prvním poločase zahodil snad tři tutové góly, ale jeden nakonec dal. V čase 13:26 nás poslal po přihrávce Matyáše Hladila do vedení. Bohužel hned po minutě dokázal soupeř vyrovnat. Vlastní gól si dal nešťastně Mira Dubš, když ho míček trefil do stojné nohy a odrazil se rovnou do naší brány. Posledních pět minut zápasu jsme však sehráli velmi chytře. Kluci drželi míček na našich hokejkách a v útočném pásmu soupeřova týmu ho k ničemu nepustili. Deset vteřin před koncem byl jasný faul na našeho hráče v útočném pásmu, který rozhodčí neviděl. Soupeř se hnal do přečíslení, které musel naopak faulem zastavit Patrik Prokeš. Útočící hráč to neunesl a byla z toho šarvátka, po které rozhodčí vyloučil na obou stranách. Poslední tři vteřiny se už podařilo ubránit a náš tým se radoval z postupu do dalšího kola!

Sestava: Zobač (B) – 1.pětka: Hladil, Dubrovský, Strouhal, Novotný a Prokeš (C).

2. pětka: Tetur, Dubš, Mach, Válek a Šiška.

Náhradník: Hajda

Nejlepší střelec turnaje: Matyáš Hladil (Vranovice): 7 branek

Nejlepší hráč turnaje: Matyáš Hladil (Vranovice)

Nejlepší brankář turnaje: David Zobač (Vranovice)

Zápasy:

Vranovice 6:3 Rajhrad, branky: 5x Hladil a Strouhal

Vranovice 4:0 Pohořelice, branky: 2x Hladil, Strouhal a Šiška

Vranovice 1:1 Modřice, branka: Strouhal

Konečná tabulka:

  1. ZŠ a MŠ VRANOVICE 11:4, 7 bodů
  2. ZŠ Modřice 5:5, 4 body
  3. ZŠ Pohořelice 5:7, 3 body
  4. ZŠ Rajhrad 6:11, 3 body

Všem klukům děkuji za jejich nasazení do všech utkání a výborné chování během celého turnaje. Všichni jsme si to užili a 15.11.2023 zabojujeme o postup do krajského kola.

 

Lukáš Galbavý

IMG 0385

 

IMG 0390

 

IMG 0409

 

IMG 0415

 

IMG 0419

 

IMG 0420

 

IMG 0424