+420 519 433 110 reditelka@skolavranovice.cz

Čarodějnický rej v mateřské škole

Čarodějnický rej v mateřské škole

Čarodějnický rej v mateřské škole

Týden plný čar a kouzel je za námi. S dětmi jsme si povídali o tradici pálení čarodějnic, o tom, kdo je to čarodějnice, jak vypadá, jaká je, z jakých pohádek znají tuto postavu. Řekli jsme si charakteristické znaky hodné a zlé čarodějnice. Děti připravovaly ohniště nejen ve školce z dřevěných kostek, ale pokoušely se stavět i z klacíků na hřišti. Vařili jsme lektvary a společně s rodiči vymýšleli jména pro čarodějnice a čaroděje. Tento svátek je stále více populární a většina dětí se na něj velmi těší.

V úterý 30. 4. 2024 přilétali čarodějnice a čarodějové oslavit svůj velký den. Na školní zahradě všechny přivítala čarodějnice Hárohnědka, se kterou si všichni zatančili. Poté na děti čekal velký úkol – prokázat své vědomosti a dovednosti k získání čarodějnické medaile s pavoukem. Létalo se na koštěti, házely se myši do bedýnky, namotávali se netopýři, skákalo se přes oheň, přecházela se pohybující se lávka, foukalo se do pavouků a hádaly se hádanky. Na závěr nesměla chybět ochutnávka lektvarů a pojídání červů.

Pod dohledem vrchní čarodějnice Hárohnědky prošli zkouškou všechny čarodějnice a čarodějové na výbornou.

Maminkám patří poděkování za „vymódění“ dětí do kostýmů, moc to všem slušelo a paní školnici za pomoc při přípravě pitného režimu.

Věříme, že se dětem dopoledne líbilo stejně jako nám a těšíme se za rok na shledanou.

 

Renata Popelová

f1815885 bdba 4c83 a78e 0f74549c712f

 

c71c6e5d 83cd 4bdc 962c 3a503315ea61