+420 519 433 110 reditelka@skolavranovice.cz

Pezlar s Fröhlichem ovládli Hustopečské skákání 2020

Pezlar s Fröhlichem ovládli Hustopečské skákání 2020

Ve čtvrtek 6.2.2020 vyrazila tříčlenná výprava žáků naší školy do Hustopečí. Zde se totiž konalo tradiční, tento rok již 21. Hustopečské skákání. Kvalifikovalo se celkem šest žáků naší školy, tři dívky a tři chlapci, bohužel všechna tři děvčata onemocněla, a tak se soutěže zúčastnili pouze chlapci. Konkrétně Jaroslav Fröhlich (9.A), Ondřej Kadlíček (9.A) a Richard Pezlar (9.B). První dva jmenovaní startovali v kategorii starších žáků, Pezlar se už věkově zařadil do kategorie dorostenců.

002_HP_Latka
Naše škola se těchto závodů zúčastnila vůbec poprvé. Soutěž probíhala podle oficiálních pravidel atletiky a výsledky byly za dohledu rozhodčích zaznamenány do tabulek české atletiky. Jelikož byl závod celorepublikový a zároveň i okresní, závodníci mohli získat až dvě medaile. Kromě skvělé atmosféry, měli atleti možnost skákat na svou oblíbenou hudbu, která jim pomohla k lepším výkonům.

001_HP_Latka
Jako první šli do boje za ZŠ a MŠ Vranovice Fröhlich s Kadlíčkem. Jejich základní výška měla hodnotu 135cm. Kadlíček byl bezchybný do 145cm, tuhle výšku se mu podařilo zdolat až posledním třetím pokusem. Další postupnou výšku 150cm už nezdolal a obsadil v závodě 15. pozici. V okresní soutěži z toho bylo místo deváté. Fröhlich si vedl lépe a do 155cm zvládl vše na první pokus. Laťku ve výšce 160cm už ale nezdolal ani jedním pokusem a výkonem 155cm obsadil 4.pozici. V okrese se však umístil na prvním místě a vybojoval zlatou medaili! Pro Jardu to byl zároveň i jeho nový osobní rekord. Ten původní měl hodnotu 150cm z Brněnské laťky Hády 2019.

004_HP_Latka

Na řadu přišla kategorie dorostenců a v ní naše poslední želízko v ohni Ríša Pezlar. Základní výška měla hodnotu 145cm, ale to nebyl pro našeho žáka žádný problém. Richard byl totiž bezchybný až do 170cm! Tuhle výšku zdolal na druhý pokus, dokonce se mu podařilo třetím pokusem zdolat i výšku 173cm. Na 175cm už nestačil žádný ze tří pokusů, nicméně Richard výkonem 173cm celou soutěž vyhrál a získal po Jardovi druhou zlatou medaili pro naši školu. I pro Richarda to byl nový osobní rekord, který má teď hodnotu 173cm!

003_HP_Latka

Všem třem našim žákům bych chtěl moc poděkovat za jejich úžasné výkony a zviditelnění naší školy v tomhle krásném sportu, jakým bezpochyby atletika je.

005_HP_Latka
Lukáš Galbavý