+420 519 433 110 reditelka@skolavranovice.cz

Školský fotbalový pohár

Školský fotbalový pohár

V pondělí 4. 10. 2021 se na hřišti TJ Sokol Velké Němčice uskutečnil 1. ročník Školského fotbalového poháru 2021/2022 pořádaného ve spolupráci ČUS a OFS Břeclav. Turnaj byl rozdělen do tří semifinálových skupin. Prvního semifinále se zúčastnily tři školy. Kromě naší ZŠ, také ZŠ Velké Němčice a Gymnázium T. G. M. Hustopeče. Hrací doba turnaje byla zvolena 2x20min a hrálo se na celé fotbalové hřiště v 11 hráčích na každé straně.

001 fotbal pohar

Zahájení turnaje proběhlo v 9:00 a los nám určil, že budeme hrát hned úvodní zápas proti domácím. Ani jsme se tedy nestihli pořádně rozcvičit a už jsme museli nastoupit k prvnímu utkání. Minulý týden jsme zdolali Němčice v poměru 3:2 a výhru jsme chtěli zopakovat. Úvod zápasu nám nevyšel podle představ a v 5. min. jsme prohrávali 0:1. Michal Fröhlich protestoval, že se jednalo o možný ofsajd, ale rozhodčí svůj verdikt nezměnil. Tento stav zůstal až do konce prvního poločasu. V tom druhém jsme odolali tlaku soupeře a po odkopu Patrika Fiedlera se po zaváhání domácí obrany dostal do úniku Tomáš Skoupý a svou šanci využil, 33 min. 1:1. Bohužel pět minut před koncem soupeř se štěstím otočil utkání na svou stranu. Ke konci zápasu jsme si vytvořili ještě několik standartních situací, ale vyrovnat se už nepodařilo. Velké Němčice nám tedy oplatili týden starou porážku a tentokrát zvítězili 2:1.

002 fotbal pohar

Po desetiminutové přestávce jsme nastoupili k druhému utkání turnaje proti Hustopečím. Soupeř začal velice dobře a v 6. min. už vedl o dva góly. Reagovali jsme střídáním a ráz hry se naklonil na naši stranu. Chtěli jsme snížit do poločasu, ale Tomáš Skoupý nastřelil pouze tyč. V úvodu druhého dějství jsme mohli prohrávat už 0:3. Daniel Sieklík však vytáhl skvělý zákrok a držel naše šance. Ty zvýšil o minutu později Šimon Kužel, který po přihrávce Maxe Gruny snížil na rozdíl jediného gólu. Hustopeče si však v 35. min. utkání dvoubrankový náskok vzali zpět. Těsně před koncem utkání ještě vykřesal naději náš nejlepší střelec Tomáš Skoupý, který snížil na 2:3. Kája Kuchyňková se pak dostala k několika odraženým střelám, ale chyběla ji razance v koncovce. Místo vyrovnání, tak přišel v posledních vteřinách brejk soupeře a ten upravil konečný výsledek utkání na 4:2 pro Hustopeče.

003 fotbal pohar

Chtěl bych všem žákům poděkovat za jejich nasazení v obou utkáních a kázeň. I když jsme vždy inkasovali jako první, pokaždé jsme vývoj zápasu dokázali zdramatizovat a v posledních minutách zápasu skoro vyrovnat. Po náročném víkendu, kdy většina žáků nastoupila do utkání za své kluby, se trošku oproti minulému týdnu projevila únava, ale i tak ze sebe všichni vydali maximální úsilí a bojovali za naši školu statečně!

004 fotbal pohar

Zápasy Vranovic:
VRANOVICE 1:2 Velké Němčice
Branka: Tomáš Skoupý
VRANOVICE 2:4 Hustopeče
Branky: Šimon Kužel a Tomáš Skoupý

005 fotbal pohar

Základní sestava: Daniel Sieklík – Patrik Fiedler, František Svora, Kamil Huňař, David Hájek – Šimon Kužel, Karolína Kuchyňková, Max Gruna, Samuel Nyiri – Michal Fröhlich a Tomáš Skoupý (C). Náhradníci: Filip Oblezar, Lukáš Zouhar, Kateřina Bučková a Kateřina Novotná.

006 fotbal pohar

O 1. – 3. místo si ve finálovém turnaji zahrají Hustopeče, domácí Velké Němčice zabojují o 4. – 6. místo a naše škola na jaře 2022 zabojuje v Břeclavi o konečné 7. – 10. místo. V následujících dnech se ještě odehrají dva zbývající turnaje v Hustopečích a Rakvicích.

007 fotbal pohar

Lukáš Galbavý