+420 519 433 110 reditelka@skolavranovice.cz

ZŠ Vranovice bere z turnaje mladších žáků ve florbale druhé místo

ZŠ Vranovice bere z turnaje mladších žáků ve florbale druhé místo

Tradiční turnaj v Pohořelicích se po roční odmlce znovu uskutečnil v úterý 2.11.2021 v místní sportovní hale. Na programu dne bylo okrskové kolo. Vítěz mohl získat místenku do okresního finále. Hrálo se podle oficiálních pravidel florbalu. Časová dotace byla 2x 15 min ve formátu 5+1. Horšící se situace kolem Covidu se v okrese Brno – venkov bohužel potvrdila a tradiční účastníci z Rajhradu a Židlochovic se na poslední chvíli museli z turnaje omluvit. Kromě naší školy tedy nepřijel už nikdo, a tak jsme odehráli jeden oficiální zápas proti domácím o postup do okresního kola.

IMG 20211102 110949

Od úvodního hvizdu hlavního arbitra se hrálo utkání ve velkém tempu. Na první gól se v pohořelické sportovní hale nečekalo dlouho. Hned v první minutě se trefili domácí. Až v polovině třinácté minuty zakončil rychlý přechod do útoku náš Michal Fröhlich a snížil stav utkání na 1:2. Nicméně z momentu překvapení jsme nevytěžili nic. Naopak výborný výkon v pohořelickém dresu předváděla první pětka, a to se potvrdilo ještě do konce úvodní patnáctiminutovky. Jen co se vrátili ze střídání okamžitě udeřili dalšími dvěma zásahy do naší
klece. První polovinu jsme teda prohráli vysoko 4:1.

IMG 20211102 101845

Do druhé půle jsme udělali změnu na brankařském postu. Radima Kocmánka nahradil Filip Harašta. Filip nás hned podržel sérií skvělých zákroků. Snaha se nám upřít nedala, několikrát jsme si vytvořili v blízkosti pohořelického gólmana velký závar, ale kýžený kontaktní gól nepřišel. Naopak jsme inkasovali smolný gól na 5:1. Snahu o závěrečný nápor jsme zužitkovali dvojúderem. Oba góly zaznamenal náš nejlepší střelec Michal Fröhlich. Bohužel osamocený útočník domácích na středu brankoviště přidal další gól na 6:3 pro svůj tým. V závěru utkání ještě snížil na rozdíl dvou branek Petr Solil. Při závěrečné power play, ale nedokázal snížit v obrovské šanci na rozdíl jediného gólu Tadeáš Gruna a soupeř z protiútoku stanovil závěrečné skóre na 7:4 pro Pohořelice.

IMG 20211102 103001

Ani náš houževnatý boj založený na dobré, týmové a kompaktní obraně tedy nepřinesl vytoužený postup. A stejně jako před dvěma lety odvážíme „jen“ diplom za druhé místo. Nejlepším střelcem a hráčem turnaje se stal náš Michal Fröhlich. Po dohodě s organizátory turnaje se sehrál ještě jeden přátelský zápas. Hrací doba byla 1x 15 min. Znovu vyhráli domácí v poměru 3:2. Za naši školu se prosadili Lukáš Novotný a František Svora. Na konci se ještě odehrála exhibice v podobě nájezdů. Na každé straně jich bylo celkem 12 a skončili v poměru 6:2 pro Pohořelice.

IMG 20211102 104317

Děkuji všem za sportovní reprezentaci školy a přeji Rajhradu i Židlochovicím, aby se epidemiologická situace u nich zlepšila a příště mohli opět hrát s námi.

IMG 20211102 110742

Základní sestava Vranovic: Radim Kocmánek (od 15 min Filip Harašta) (B), František Svora, Matěj Kaláb, Daniel Sieklík, Michal Fröhlich a Lukáš Novotný.
Náhradníci: Petr Solil, Filip Šiška, Tadeáš Gruna, Zdeněk Nováček, Štěpán Fiala a Lukáš Galia.

Lukáš Galbavý