+420 519 433 110 reditelka@skolavranovice.cz

Recitační soutěž – 1. stupeň

Recitační soutěž – 1. stupeň

Recitační soutěž – 1. stupeň

     Ve čtvrtek 23. února 2023 se opět po roce sešli žáci 1. stupně ZŠ na recitační soutěži. Soutěžilo se v prostorách vzdělávacího centra. Vítězové třídních kol poměřili své recitační schopnosti ve školním kole ve třech věkových kategoriích. Výběr básniček byl velmi pestrý. Zazněly verše současných autorů, ale taktéž básně od významných českých básníků Jaroslava Seiferta či Františka Halase. Všechny děti se připravily velmi pečlivě, snažily se zaujmout nejen porotu, ale také diváky. Soutěž pozorně sledovali spolužáci z družiny, paní ředitelka s paní zástupkyní a některé děti přišli podpořit též rodiče či prarodiče. Porota měla jako každý rok velmi obtížnou práci.

     V 1. kategorii (1.A a 1.B) zvítězil Janek Hanuška, druhé místo obsadila Martina Fiemová, třetí byl Alex Steiner.

     V nejpočetnější 2. kategorii (2.A, 3.A, 3.B) se stala vítězkou Karla Tomková, která básničku Čert a Káča sladila i svým oblečením. Druhé místo vybojoval Jaroslav Režný a na třetím místě skončila Sofie Petříková.

2 1

     Nejstarší děti soutěžily ve 3. kategorii (4.A, 4.B, 5.A). Vyhrála Kateřina Procházková skvělým přednesem básničky Zabijačka v Kotěhůlkách, druhé místo patřilo Anně Karpatové a třetí místo obsadil Vojtěch Kadlec.

3

 

     Všem účastníkům recitační soutěže náleží pochvala za pěkné výkony v oblasti poezie a taktéž poděkování za reprezentaci své třídy.

Eva Hnízdová