+420 519 433 110 reditelka@skolavranovice.cz

Starší žáci si z florbalového turnaje odváží bramborovou medaili

Starší žáci si z florbalového turnaje odváží bramborovou medaili

Starší žáci si z florbalového turnaje odváží bramborovou medaili

V úterý 21.11.2023 se konalo v Pohořelicích okrskové kolo florbalového turnaje. Žáci 8. a 9. tříd, ze šesti škol zabojovali o postup do krajského finále. Hrálo se skupinově s časovou dotací 2×10 minut na každé utkání.

Zahajovací utkání turnaje jsme sehráli proti domácím Pohořelicím. Poločas 0:3 nevěstil nic dobrého. Filip Harašta vystřídal v brance Romana Svoru, ale ani ten nezabránil dalším gólům soupeře. Pohořelice přidali v druhé půli další tři branky a zápas jasně ovládli poměrem 6:0.

Ve druhém utkání skupiny A jsme nastoupili proti Želešicím a k postupu nám stačila remíza. Autorem první branky našeho družstva v turnaji se stal obránce Radim Kocmánek, který to zkusil z dálky a mířil přesně k levé tyči. Poločas jsme díky tomu vyhráli 1:0. Na začátku druhé půle dokázal nejprve soupeř vyrovnat, ale poté se prosadil Václav Procházka a vrátil nám vedení. To se podařilo udržet až do konce zápasu a naši chlapci tentokrát dokázali zvítězit 2:1.

Soupeřem pro semifinálové utkání nám bylo družstvo z Bílovic nad Svitavou, které dominovalo ve skupině B. Zvolili jsme proto obranou taktiku s hrou na brejky. V úvodu utkání se překvapivě prosadil náš tým, konkrétně Zdeněk Nováček, nás poslal do vedení. Skvělý Roman Svora v brance a naši obránci dokázali udržet vedení až do poločasu. Rozhodující moment zápasu přišel ihned po změně stran. Soupeř při vyrovnávacím gólu šlápl Romanovi na ruku a ten se hlásil o střídání. Než se nachystal náš druhý brankář, tak jsme dostali po rozehraní další gól a soupeř otočil rychle stav utkání na svou stranu. Náhradník Filip Harašta se v brance ani neohřál a už lovil míček z klece taky. Soupeř se nakonec dostal do tempa a zaslouženě postoupil do finále po výhře 5:1.

V zápase o bronz nás čekal tým z Rajhradu. Poločas skončil nerozhodně 1:1. O naši branku se postaral krásnou střelou do levé šibenice Štěpán Fiala. Právě on a Václav Procházka předváděli v tomto utkání krásné akce a táhli většinu našich útoků. Další gól už nepadl ani na jedné straně a rozhodnout musely nájezdy. Ještě předtím měl obrovskou šanci rozhodnout zápas náš kapitán Daniel Sieklík. Rozhodčí nařídil samostatný nájezd 20 vteřin před koncem utkání, ale Daniel nabídnutou šanci nedokázal využít. Brankáře si sice položil, ale míček do odkryté branky dostat nedokázal. Při samostatných nájezdech byl úspěšnější soupeř, který aspoň jeden dokázal proměnit. To naši střelci se neprosadili ani jednou ze tří pokusů.

Navzdory prohranému utkání o třetí místo a výprasku v úvodu turnaje, musím kluky pochválit. Bojovali jako tým a nechali na hřišti opravdu vše. Trošku víc štěstí a mohl z toho být zápas o první místo. Během turnaje jsme se krásně rozehráli a opět ukázali, že Vranovice mají co nabídnout.

Sestava Vranovic:

Roman Svora (brankář), Filip Harašta (náhradní brankář)

  1. formace: Petr Solil, Daniel Sieklík (kapitán), Petr Celnar, František Svora a Radim Kocmánek
  2. formace: Štěpán Fiala, Zdeněk Nováček, Václav Procházka, Matěj Kaláb a Jakub Srnec

Skupina A

  1. Pohořelice 17:0, 6 bodů
  2. Vranovice 2:7, 3 body (branky: Kocmánek a Procházka)
  3. Želešice 1:13, 0 bodů

Skupina B

  1. Bílovice nad Svitavou 10:2, 6 bodů
  2. Rajhrad 5:6, 3 body
  3. Modřice 3:10, 0 bodů

Semifinále:

Vranovice 1:5 Bílovice nad Svitavou (branka: Nováček)

Zápas o třetí místo:

Vranovice 1:2 po nájezdech Rajhrad (branka: Fiala)

Finále:

Bílovice nad Svitavou 3:0 Pohořelice

 

Lukáš Galbavý

image 67213569

 

image 67215361

 

image 67214593

 

image 50444545

 

image 67203073

 

image 67191809

 

image 50446337