+420 519 433 110 reditelka@skolavranovice.cz

Lyžařský výcvik v Němčičkách

Lyžařský výcvik v Němčičkách

Již druhým rokem jsme se se školou vypravili lyžovat do Němčiček. Je to sice malé lyžařské středisko, avšak velmi dobré. Je zde půjčovna lyží, sněžná děla, vlek a dokonce i malá restaurace.
V pátek 13. prosince jsme se sešli u školy dříve než obvykle. Pan Vranešic, kterému patří velký dík za to, že nás vozil autobusem, naložil lyže a vyjeli jsme směr Němčičky.
Některé děti měly lyže svoje, ostatní mohli využít půjčovnu a servis v místním areálu.

Screenshot_20200115-145903

Nejprve si nás instruktoři rozdělili do týmů. Když byli všichni ve svých týmech, začala rozcvička. Ti nejlepší vyjeli ihned nahoru na vleku, ostatní ještě jezdili ve spodní části sjezdovky. První den rychle uběhl. Přes víkend jsme si odpočinuli a v pondělí jsme se zase s chutí dali do toho.
Každý den byl na našem lyžování vidět velký pokrok. Při jízdě z kopce jsme hráli různé hry, tím jsme pilovali naši jízdu. Bavil nás basketbal a jízda pozpátku. To byla sranda! Poslední den jsme měli závody. Slalom zvládly všechny děti. Celý lyžák jsme zvládli bez úrazu. V Němčičkách na nás budou vzpomínat, zůstala jim po nás památka v podobě zlomené cílové cedule, kterou jeden z našich lyžařů při závodech srazil i s paní asistentkou. Naštěstí se nic nestalo.

Screenshot_20200115-145541

Na stupních vítězů stáli:

1. Michal Fröhlich, 1. Julie Nohelová
2. Alexandros Dofek, 2. Barbora Halfarová
3. Tomáš Brychta, 3. Kateřina Ottichová

Aby to ostatním nebylo líto, dostali jsme všichni diplom.
Protože se blížily Vánoce, zazpívali jsme si s instruktory u stromečku na svahu koledy a nechyběly ani dárečky.
Byl to skvělý zážitek, těšíme se na další lyžování.

Žáci 5.A a 5.B ( Jan Fröhlich,Adéla Střelcová, Bartoloměj Rokyta)