+420 519 433 110 reditelka@skolavranovice.cz

Recitační soutěž – 1. stupeň

Recitační soutěž – 1. stupeň

V pátek 6. března 2020 se opět po roce sešli žáci 1. stupně ZŠ na recitační soutěži. V letošním roce se soutěžilo v nových prostorách vzdělávacího centra, což dodalo soutěžnímu klání slavnostní ráz. Vítězové třídních kol poměřili své recitační schopnosti ve školním kole ve třech věkových kategoriích. Výběr básniček byl velmi pestrý. Zazněly verše současných autorů, ale taktéž básně od významných českých básníků Jaroslava Vrchlického či Josefa Kainara.. Všechny děti se připravily velmi pečlivě, snažily se zaujmout nejen porotu, ale také diváky. Soutěž pozorně sledovali spolužáci z družiny. Porota měla jako každý rok velmi obtížnou práci.

V 1. kategorii (1.A a 1.B) zvítězila Aneta Urbánková, která Básničku o princezně sladila i svým oblečením. Druhé místo obsadila Eliška Kaniová, třetí byla Hana Jánková. V první kategorii vystoupilo šest prvňáčků a dle názoru poroty i všech zúčastněných recitace básní v jejich podání měla vysokou úroveň a jsou tak příslibem do dalších let.

Ve 2. kategorii (2.A, 3.A) se stala vítězkou s básničkou Čert a Káča Denisa Ulmannová, druhé místo obsadila Klára Vlková a na třetím místě skončil Vojtěch Obdržálek.
Nejpočetnější 3. kategorii (4.A, 5.A, 5.B) vyhrál Jan Fröhlich za skvělý přednes básničky Popelka, druhé místo patřilo Valerii Kunzové a třetí místo obsadila Adéla Střelcová.

Všem účastníkům recitační soutěže náleží pochvala za pěkné výkony v oblasti poezie a taktéž poděkování za reprezentaci své třídy.

Eva Hnízdová

recitační soutěž 2020 - 1 recitační soutěž 2020 - 2 recitační soutěž 2020 - 3 recitační soutěž 2020 - 4